What is more, I am a Catalan.

dimecres, de febrer 08, 2006

L'Estat delirant de les autonomies

Em reconec en un dels extrems que troben que l'estat de les autonomies és un mal "arreglo". Estic, però, a l'altre extrem dels "graciosos" que opinen que amb Franco s'estava millor, que s'ha passat de la llibertat al llibertinatge i que el govern de ZP només parla amb terroristes, homosexuals i amb catalans (o, pitjor encara, totes tres coses juntes). La uniformitat mai ha agradat als catalans. Sigui quin sigui el seu grau de catalanitat, homosexualitat o bel·licisme.

Però un invent que permet crear excrements normatius que:

  • pareixen idiomes nous,
  • fan emmudir minories electorals,
  • camuflen nacions,
  • creen nacionalitats on no n'hi havia
  • i donen competències portuàries a llocs on no ténen mar...
...fa pudor de ridiculisme o, altrament, d'indigència intel·lectual, incompetència i mala folla.

Anem a fer un exercici del que vull expressar. Podria valer com a títol primer de l'estatut de la nostra comunitat de veïns que és Catalunya (de fet es basa ens l'actual).

8<--------------8<--------------8<--------------8<--------------

Títol preliminar: Disposicions Generals (Articles 1-8)

Article 1
1. Maragall afirma que la UE reconeix Catalunya com a nació.
2. La Generalitat és la mamella que tot partit polític aspira a administrar.
3. Els poders de la Generalitat dónen feina a molta gent, no siguem incívics i agraïm la feina que fan amb tan bona voluntat.

Article 2
El territori de Catalunya és, excloent les autopistes i les ambaixades dels països estrangers , el que és. Ni més al nord ni més al sud ni oest ni est -mal ens pesi-. I tothom que digui el contrari s'equivoca.

Article 3
1. La llengua pròpia de Catalunya és el polac.
2. L'idioma andorrà és l'oficial de Catalunya, així com a Andorra. També ho és el cubà, oficial a Cuba i a part de l'Estat espanyol on no és oficial el valencià, l'aragonès, l'asturià, l'andalús, l'extremeny o el gallec.
3. La Generalitat no sap que farà amb aquest enrenou. Però assegura dedicar-hi quantioses partides pressupostàries.
4. Una comarca d'aranesos irreductibles resisteix, com sempre, a l'invasor. Ja que nosaltres no hem sabut fer com ells la seva parla serà objecte d'ensenyament i d'especial respecte i protecció.

Article 4
La bandera de Catalunya és la tradicional de quatre barres vermelles en fons groc. Les barres en cap moment podran creuar-se i s'hauran d'inscriure en el rectangle que compren la bandera de manera equidistant.

Article 5
1. La Generalitat de Catalunya podrà requalificar tot el sòl que vulgui en urbanitzable garantint la preservació del propi palau de la Generalitat de Catalunya i de la plaça de St. Jaume.
2. Tanmateix podrà desnonar-se a si mateixa passant les seves dependències a barracons que tan funcionals han resultat ser l'àmbit escolar.
3. Una llei del Parlament regularà l'organització territorial de Catalunya d'acord amb el present Estatut, tot canviant-la cada quatre anys per donar feina al govern de torn.
4. Allò que estableixen els apartats anteriors s'entendrà sense perjudici de l'organització de la província en conformitat amb allò que van deixar lligat i ben lligat.

Article 6
1. Als efectes del present Estatut, gaudeixen de la condició política de catalans els espanyols que, tot i no sentir-se'n, tinguin veïnatge administratiu a qualsevol dels municipis de Catalunya. (aquest no l'he retocat gaire perquè és realment patètic)
2. Gaudeixen, com a catalans, del deure de ser insultats, malinterpretats, denunciats, boicotejats, espoliats fiscalment i no tindran els mateixos drets que la resta de ciutadans espanyols (tot i ser-ho) si surten del territori definit com a Catalunya en l'article 2.

A partir d'aquí no em sento amb ànims de continuar. És massa trist...Com hem arribat fins aquí? Jo me'n vaig a la Xina que pla és més bonic.

Article 7
1. Les normes i disposicions de la Generalitat i el dret civil de Catalunya tindran eficàcia territorial, sens perjudici de les excepcions que puguin establir-se en cada matèria i de les situacions que s'hagin de regir per l'estatut personal o altres normes d'extraterritorialitat.
2. Els estrangers que adquiriran la nacionalitat espanyola quedaran sotmesos al dret civil català mentre mantinguin el veïnatge administratiu a Catalunya, salvant que manifestessin llur voluntat en contra (sic!).


Article 8
1. Els ciutadans de Catalunya són titulars dels drets i deures fonamentals establerts a la Constitució. (Recordo, pels despistats, que els que ara la defensen a ultrança en el moment de la seva promulgació van votar-hi en contra. Si, senyories, no som els únics que carreguem penoses renúncies.)
2. Correspon a la Generalitat, com a poder públic i en l'àmbit de la seva competència, promoure les condicions per tal que la llibertat i la igualtat de l'individu i dels grups en què aquest s'integra siguin reals i efectives, remoure els obstacles que impedeixin o dificultin llur plenitud i facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida política, econòmica, cultural i social.

8<--------------8<--------------8<--------------8<--------------
Salutacions i preparem-nos perquè en el següent canvi de régim no anem a pitjor.

"Ara la qüestió
és no dir que és gris,
assumir que és blanc
tot i que encara no ho tinc molt clar
perquè corre el rumor
que els que ho veiem gris
fem molta pudor.
I estem mig sonats
i som molt dolents
per voler confondre la gent
que és feliç creient
que el gris no existeix
que és un invent de quatre matats
per posar en qüestió la constitució,
aquesta paleta d´un sol color
per pintar de balnc,
la ment de la gent
o del to que els convingui
en cada moment."

Sants collons - Brams