What is more, I am a Catalan.

dissabte, de febrer 11, 2006

La censura "democràtica" botiflera

Al blog d'en Gabriel Bibiloni apareix aquesta breu notícia:
ACTUALITZACIÓ (16/2/06):Sembla ser fals i, tanmateix, tret d'e-notícies.

L'espot que no es pot
"Aquest és l'anunci que no sortirà ni a TV3 ni a Catalunya Ràdio. Ha estat censurat pel CAC amb els vots dels representants de PSC i CIU. "



El CAC és el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

"És una autoritat independent (sic!), amb personalitat jurídica pròpia, que emana de la Llei 2/2000 del Parlament de Catalunya."

Les seves funcions i competències són:

"La finalitat del CAC és vetllar pel respecte dels drets i les llibertats; garantir el compliment de la normativa reguladora de la programació i la publicitat; i assegurar l’acompliment de les condicions de les concessions i l’observança de la normativa europea i dels tractats internacionals relatius a aquesta matèria.

El CAC també té per objectiu vetllar pel pluralisme polític, religiós, social, lingüístic i cultural en el conjunt del sistema audiovisual a Catalunya; vetlla també per la neutralitat i l'honestedat informatives, i preserva el compliment de les normes relatives a l'ús de la llengua catalana i l'impuls de l'aranès."

És trist veure com l'afer COPE ha fet que es rebaixés la reunió de representants de veïns d'aquesta, la nostra, comunitat (també coneguda per Parlament) amb la lloable intenció de conciliar l'irreconciliable, però amb la desafortunada invasió dels drets democràtics. D'això també en té part de culpa una Justícia podrida i encarcarada en el passat, incapaç de fer front al periodisme intoxicador. Però això ja ho tractaré quan tingui el tema més madur.

Salut.