What is more, I am a Catalan.

divendres, de febrer 10, 2006

Carlinhos Brown amenitza la rua per l'autodeterminació

Finalment aquest afable brasiler s'ha adonat que vendre's a Movixtar era tacar-se les mans amb diner brut i s'ha passat a les causes justes. No sense perdre amics com el Sr. Clos...

És broma! El nostre tros de terra és massa petit perquè vingui a defensar-lo algú de fora. Per això ens hem de moure nosaltres. Tot i que una rua hagués tingut un èxit acollonant vistes les anteriors...


Però què és l'autodeterminació?

"L' autodeterminació és un principi de dret internacional segons el qual els pobles han de poder decidir les seves pròpies formes i estructures de govern lliures d'influències externes."

Això és pel que haurien d'estar treballant els autèntics partits nacionalistes i no retallant ells mateixos un estatut enmarcat en una constitució mentidera i antidemocràtica. Això és el que critica el filòsof Josep-Maria Terricabras al seu blog:

"A Madrid, ja s’ha constituït la Ponència que ha de tractar les gairebé cent esmenes que s’han presentat a l’Estatut. Després, el text passarà a la Comissió, després al Congrés, al Senat, tornarà al Congrés i serà sotmès a referèndum. Un recorregut encara llarg i intricat.

Quan em miro, però, els membres de la Ponència, veig que n’hi ha 11 del Parlament de Catalunya i 11 del Congrés dels Diputats (...)

Sumem: 10 parlamentaris catalans + 6 del Congrés que els recolzarien, fan 16. Això significa que, en una Ponència de 23 membres (22 + el president), hi ha 16 membres que estarien d’acord amb el text arribat del Parlament de Catalunya i 7 que potser no. Si haguéssim, doncs, mantingut el nostre text, en aquesta Ponència els hauríem guanyat per majoria de dos terços. Si fins al 2 de novembre ens havíem manifestat amb una sola veu, per què ens presentem ara desunits, ara que arriba l’hora de debò? Fins i tot amb les seves regles i els seus vots ens podíem permetre de defensar el nostre Estatut, sense haver d’acceptar el seu.

Segur que en el tràmit posterior ens l’haurien tombat. Però ho haurien hagut de fer ells. El que no pot ser és que ens demanin que ens el tombem nosaltres mateixos i que ho fem de seguida, i tan contents."


Colla de botiflers...l'únic que els interessa és perpetuar la seva parcel·la de poder.

Salut i autodeterminació!