What is more, I am a Catalan.

dimarts, de gener 17, 2006

Últim dia de classe; Debat per sords sobre pirateria

Avui he finalitzat les classes de segon cicle d'enginyeria de telecomunicació. Només hi he anat com a espectador de les presentacions de grup que restaven de l'assignatura "la seqüència de la innovació". Ha sigut un final amarg.

L'assignatura s'ha caracteritzat per la manca de qualitat dels treballs individuals, excepte comptades excepcions. Més que per les poques hores dedicades (ja se sap...a aquestes alçades de la carrera tothom té pressa per acabar i poques ganes de fer feina) o de la capacitat de cercar informació i contrastar-la, em temo que ha sigut per una falta de visió global necessària per relacionar bé els temes concrets amb l'assignatura.

Val a dir que en alumnes de 5è aquesta manca de visió global és "denunciable". Altres tics "denunciables" que he observat aviu són els riures estúpids en dir paraules o noms en anglès. O quan s'ha tractat l'estat de la innovació a Ecspanya i s'enunciaven unes estadístiques calamitoses. Suposo que eren riures per no plorar...com de dir: "no hi ha remei...; què hi farem...; ja se sap: Spain is different!

En una de les presentacions s'ha parlat sobre innovació en tècniques antipirateria en la indústria discogràfica. AI!...he pressentit de bon començament...Quan he vist el to que agafava he decidit que hauria d'aprofitar el torn de preguntes per fer-els-hi veure que estaven dient certes falsedats tòpiques.

El rerefons de la presentació s'ha basat exclusivament en el discurs que la indústria discogràfica i les entitats gestores s'han afanyat a posar en ment de tothom, amb malversació de cabals públics per part del govern inclosa, infonent la por i la mentida per mantenir forçadament el seu model de negoci obsolet i sobredimensionat en intermediaris i en quantitat de beneficis.

No hi ha hagut esbós de cap visió alternativa i s'ha posat al mateix sac compartir continguts amb la família i amics, descarregar continguts d'Internet (fins aquí tots legals) amb piratejar centenars de CDs i vendre'ls amb ànim de lucre.

Quina mena de ciutadans hi ha que no coneixen que ténen garantit el dret d'accés a la cultura a la llei de propietat intel·lectual!? I que no està bé que un govern legisli orquestrat pels designis dels grups d'influència privats i en contra dels ciutadans que, alhora, són els usuaris dels susdits grups privats!? M'he encès. No hi he pogut fer més. Tant, que he comés l'error que intenta prevenir aquesta dita:

"No parlis a l’orella d’un neci,
menysprearà la sensatesa de les teves paraules."
Proverbis 23 ;P

La resta del torn de preguntes ha voltat sobre aquests arguments. Alguns despistats feien preguntes tècniques per culpa de la por que els hi havien posat al cos. Feien gala de la manca de visió de fer preguntes tècniques en una presentació no tècnica tot i estar inclosa en un pla d'estudis d'una enginyeria. Els altres es dedicaven a posar serenor als meus arguments sense evitar que els conferenciants es posessin encegadament a la defensiva. Tantes presentacions que s'han fet durant el decurs de la carrera i cap professor no ha sabut posar seny en aquests mals costums...

Pels qui sàpiguen reconèixer el seu error i entenguin que les meves crítiques no anaven dedicades a la seva persona ni al seu treball, aquí van uns enllaços per conèixer la legalitat sobre el tema (que considero que és el criteri vàlid a seguir, en comptes de supòsits i comparacions amb el sistema legal nord americà, que ja coneixem per on coixeja) i fer una lectura crítica de tot plegat.


I un parell d'efemèrides:

Un partit contra els drets d'autor es presentarà a les eleccions sueques Si, noies, Suècia. El país més avançat quant a innovació i societat del coneixement dels quatre que els nostres altres companys han presentat...Allà també se les heuen amb els grans innovadors del sector discogràfic!

Ho hem demostrat, NO és delicte


"Només mereix dir-se lliure
aquell poble disposat a desafiar les lleis injustes,

només mereixen ser lliures
aquells ciutadans disposats a conquerir els seus drets."

2 Comments:

  • Thats right

    mynewsbot.com

    By Anonymous Anònim, at 18 de gener, 2006 01:08  

  • Quines paraules mes sàbies..
    Ets tot un mestre :p

    Ja està bé que diguis el que realment penses, més que res que tens tota la raó.

    I si que és cert que des de totes bandes ens intenten fer creure que no comprar qualsevol cosa ja és pirateria, i realment no ho és. També és força lamentable que, tal i com has dit, els professors no volguessin posar una mica d'ordre. Potser no hi pintaven res, però com a representants pedagògics crec que tenen l'obligació.

    En fi,
    molta salut per a tots.
    Dk.

    By Blogger Roger, at 23 de gener, 2006 08:14  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home