What is more, I am a Catalan.

dimecres, de gener 04, 2006

La "blogosfera"

Amb aquest nom es coneix l'ecosistema relacional que entramen els blocs (neologisme català per a blog o weBLOG).

CORRECCIÓ: bloc ha estat aprovat pel termCAT però hi ha arguments lingüístics en contra (veure dissertació feta pel lingüista professor de la Universitat de les illes Balears Gabriel Bibiloni aquí ) que subscric a partir d'ara fent-ne ressó amb un enllaç permanent al marc de la dreta.

He estat navegant per algun dels blocs que enllaça un dels que recentment he subscrit al lector de titulars (client del servei RSS, etc.).


He trobat blocs fets per gent del País Valencià i per un Eivissenc. Així tinc una visió personal del que passa més alla del principat.

El resultat és interessant perquè és com si els teus amics et presentin els seus amics...hi ha moltes afinitats entre uns i altres.

Com per exemple preocupacions com la progressiva castellanització de TV3 (aquí) des d'un punt de vista "friki" com és el navegador que usen (veure etiqueta "Too Cool For Internet Explorer" de baix a la dreta) i l'únic idioma en que aquest existeix. Més opinions gratuites aquí.

M'ha cridat l'atenció el tema d'E-brutícies. Un blog creat per defensar-se d'un lamentable cas de periodisme intoxicador a la xarxa i de corrupteles clientelistes del partit al poder fonamentades amb una estrategia de coacció i engany feta per no se qui...Està ben explicat aquí.

ACTUALITZACIÓ: El perla editor del diari és un tal Xavier Rius, presumte col·laboracionista del cas Garzón, que va acabar amb uns quants Guàrdies Civils premiats per torturar d'allò més bé.

La qüestió és que aquest autoproclamat "diari de referència en català" ha aconseguit publicitat de l'administració i subvencions per valor de 60.000 € fent-se passar per un mitjà força llegit segons "rankings" fàcilment manipulables com el d'Alexa.

Un exemple pedagògic:

El rànking de Google va en funció de les planes que enllacen la plana classificada en qüestió. Per exemple posant un enllaç a nomenat E-notícies que apunti a E-notícies. Altera el ranking en qüestió. Poden realitzar-se atacs anomenats "Google Bombing" que puguin fer que cercant miserable (google.com i google.cat) al google i clicant "SEGUR QUE TINC SORT" passen coses divertides ;)

Eh? E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies E-notícies Jejeje...

Com a conclusió:

Compte! Internet com a xarxa és insegura per génesis i com a font d'informació no és fiable 100%. També aplicable a la CAIXA TONTA, val a dir. Més "susceptible" (sic) a manipulacions.

Perdoneu per aquest post tan carregat i recursiu (amb tants enllaços i referències...)

Estic pensant de passar el bloc a blocat ofereix molts més serveis (com estadístiques) i és de la terra! A part de figurar a la 1a plana del Google cercant "What is more...blablabla" :O

3 Comments:

  • En Gabriel Bibiloni (blog recomanat a bibiloni.net) et diria unes quantes coses sobre el neologisme "bloc". Lectura obligada.

    By Anonymous Anònim, at 11 de gener, 2006 10:57  

  • Gràcies anònim,

    Has de saber que estic intoxicat per la participació en algún projecte de traducció de software al català on he tingut males influències.

    Per això agraeixo molt aquesta aportació teva quant a la nostra llengua.

    Salut!

    By Blogger kapde, at 11 de gener, 2006 13:56  

  • A mi bloc m'agrada, el meu bloc es diu bloc siknus.com i no blog. M'agrada el paral·lelisme amb el grup de papers grapat que és un bloc.

    By Blogger SiKNUS.CAT, at 23 d’agost, 2006 00:05  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home