What is more, I am a Catalan.

diumenge, de gener 29, 2006

La nació esquarterada

Trista condició la de qui viu sense saber quina és la seva pàtria!...deia aquell.


Les pàtries les entenc com coses de fanàtics disposats a morir per elles (El "Todo por la patria" i altres bajanades bel·licistes). A aquestes alçades no caldria arribar a extrems...Personalment prefereixo el concepte de La Terra.

Avui vull parlar de nacions, del sentiment de pertinença que les defineix i del respecte entre elles.

La frase inicial del post descriu la tragedia per la qual em portava el malvat Estat de les autonomies. Aquell estat (joc de paraules ;) d'inconsciència que el PSOE-GAL i les seves ramificacions regionals van anar trabant amb esforç silenciós i que el PP va trencar amb els seus brams d'uniformisme (el que ells entenen per unitat).

Però amb l'adveniment de la meva consciència nacional he vist que, gratuïtament, se m'ampliaven les fronteres cap al nord i cap al sud; cap a l'oest i cap a l'est.

Això és el que pensem els catalans conscients. Això és el que fa que independentment del que ens reconeguin siguem nació. El problema és que no només no es reconeix sinó que a més es nega i, el més escandalós encara, s'associa amb el pangermanisme i s'equipara amb el nazisme.

Cal fugir de definicions de diccionari que, en gran mesura, estan escrites partidàriament:

RAE:nación
1. f. Conjunto de los habitantes de un país regido por el mismo gobierno.
2. f. Territorio de ese país.
3. f. Conjunto de personas de un mismo origen y que generalmente hablan un mismo idioma y tienen una tradición común.

Partidàriament perquè cada una d'elles respon a l'institucionalització de les formes per negar la nació catalana:

La 1 fonamentant l'estat-nació.

La 2 retallant el territori en comunitats autònomes i impedint la federació política entre elles. Com a efecte secundari tenim contenta la classe dirigent regional i apareixen com bolets presidents, barons i altres desferres aspirants de cap d'estat virtual tutelat.

I la 3, volent fer creure que una part de la nació parla una llengua diferent...

{chorus}Qui t'ha qui t'ha qui t'ha qui t'ha...{/chorus}
Qui t'ha parit que t'entenga
Acadèmia valenciana de la llengua
Països Catalans problema
per als estòmacs agraïts del sistema
polítics amb escorta
amb els nassos plens de farlopa
(...)

La gossa sorda


Direu, com et ralles amb els conceptes...No sóc l'únic! Això és el que volien fer els polítics en el nou estatut definint el Principat (una part) com a nació. Per si no ho sabeu, després de tant merder, tot quedarà en una versió maquillada de l'actual, no un de nou. Això vol dir que als catalans del principat ens han hipotecat per unes quantes dècades més sense donar-nos el pis.

Però l'únic que reconeix l'Ecspanya plural de ZP (això si, subtilment pressionada pel PSOE, el PP, la COPE, la FAlange ESpan~ola o, si em permeteu la llicència acronímica, FAES, els militars i la judicatura) és que la nació catalana emana del parlament de Catalunya, com si fos una entelèquia política. La definició, que ve de propina perquè en principi seguirem sent una nacionalitat, fa riure:

"El Parlament de Catalunya, aplegant el sentiment i la voluntat de la ciutadania catalana, ha definit d'una manera àmpliament majoritària Catalunya com a una nació"

Resulta que l'anterior definició (negociada però no publicada) ratllava l'insult en intentar dir quelcom simliar a...:

"Alguns catalans opinen que Catalunya és una nació"

Què vol dir "alguns catalans"? Fa falta que tots els catalans siguin portadors de la consciència nacional? A cas el fet que "alguns espanyols" no se sentissin espanyols negaria la seva estimada Ecspanya? Nooo! això no, oi...?

No crec que faci falta que ens ho reconegui Ecspanya això. No crec que calgui fer encaixar això en un estatut d'autonomia submís a la constitució que simbolitza la continuitat del projecte del dictador. Si no se'ns respecta una cosa així no haurien de dur l'etiqueta de demòcrates en ple segle XXI, ara ja no. En això hauria de consistir la 2a transició, no crec que estigui prou madura aquesta democràcia...

No serà que els hi fa por reconèixer que se senten despullats ideològicament ara que ja no val la raó a la força sinó la força de la raó?


No s'ensenya en les escoles
com va esclafar un país,
perquè d'aquella sembrada
continuen collint fruits.

Al tall

1 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home