What is more, I am a Catalan.

divendres, de maig 19, 2006

Per què diré no al "Estatuto"

No em pensava que hauriem de perdre tantes energies amb aquest tema...

La qüestió nacional serà la 1a línia de la política catalana d'ara en endavant. Que marxin del país els oligarques que compren polítics per assegurar l'estabilitat econòmica del mercat i, per tant, dels seus negocis. O que deixin de banda els seus interessos a curt termini i treballin per la llibertat, perquè aqui no hi haurà estabilitat fins que no poguem exercir la nostra sobirania i se'ns deixi decidir d'una vegada si volem seguir sent una colònia espanyola. Aquest estat que no té dret a existir perquè nega els drets a tants pobles que no mereix ni ser anomenat.

Contra la propaganda estatal i els arguments buits dels polítics sotmesos als poders fàctics a favor del si. Raons pel no:

1. Ha estat un procés estatutari sotmès als dictats de l'Estat espanyol, condicionat per la intolerància espanyolista i pel servilisme de la classe política catalana.

2. Amb aquest Estatut, substancialment, no canvia res en els grans temes essencials per al nostre poble. L'Estatut no reconeix el dret de les classes populars catalanes a decidir el nostre futur en aspectes bàsics: immigració, recursos naturals, relacions laborals, justícia, espai comunicacional, infrastructures, sanitat, cultura, esport, representació internacional...

3. Continuem regits per les limitacions de la Constitució espanyola de 1978 (que imposa la nació espanyola, la monarquia i l'exèrcit, que discrimina les llengües no castellanes i nega el dret d'Autodeterminació)

4. Som un poble lliure que ens hem governat durant segles i tenim uns drets històrics que no poden ser trepitjats. Per tant, no acceptem un text esquifit i retallat al gust de Madrid, perquè això representaria acceptar les greus limitacions democràtiques existents a l'Estat espanyol.

5. Perpetua l'espoli fiscal, la qual cosa deixa el benestar i la cohesió social en mans dels governs espanyols.

6. Per afirmar i dir sí a la Nació catalana, cal dir NO a un Estatut que ens tracta com a una regió.

7. És l'Estatut de la subordinació. La submissió no té futur. Els ciutadans i les ciutadanes ja no acceptem l'argument de la por i de la resignació. El NO a l'Estatut és la clau de la nostra llibertat, perquè el dret de decidir és el camí de futur.

El NO és el vot de la dignitat i una opció de futur: per l'Autodeterminació, perquè som una nació, pels Països Catalans i pels Drets Socials!


Perquè estem armats de raó: Diguem NO.Perquè estem armats de raó: Diguem NO.

Recuperem un dels nostres lemes més antics. Ara més que mai:

"Visca la Terra i mori el mal govern!"

Perquè com seguem espigues d'or, quan convé seguem cadenes. (dels segadors. Curiós el link perquè discuteix des d'un punt de vista forà, i per tant força objectiu, la qüestió nacional catalana en relació a aquest lema patriòtic).

3 Comments:

  • Per sort el 18 hi seré allà tot coincidint que baixo uns dies.
    No et puc dir quin serà el meu vot perquè, francament, encara no m'he llegit l'Estatut aprovat per les Cortes; però vaja que veient certes xifres i els xixerel·los que es van encarregar de negociar-ho, no crec que tingui gaires problemes per escollir el vot.

    By Anonymous Anònim, at 23 de maig, 2006 17:21  

  • Redéu! M'he oblidat del link a les xifres que comentava. És aquest:
    http://www.caballe.cat/2006/05/22.html#a7305

    By Anonymous Anònim, at 23 de maig, 2006 17:23  

  • Serà una alegria tenir-te per aquí. A viam si ens veiem...

    No cal que el llegeixis tot...només serveix com a somnífer, suposo...

    Llegeix el preàmbul i et caurà l'ànima als peus...amb l'actual a mi ja m'hi cau. Per això vaig parodiar-lo:

    http://kapde.blogspot.com/2006/02/lestat-delirant-de-les-autonomies.html

    Salut!

    By Blogger kapde, at 23 de maig, 2006 22:28  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home