What is more, I am a Catalan.

dimecres, de març 15, 2006

L'amic Fatih

A la feina hi ha gent molt peculiar. No se si us vaig parlar del luxemburguès d'orígens iranís... Ara he conegut un alemany d'orígens turcs.

En comparació veig que jo soc ben bé de pura "raça catalana", això que alguns anormals fan gala en pintades tipus "Catalunya catalana" en alguns carrers...Quina aberració xenòfoba...


Doncs bé, el noi en qüestió és força trempat i avui he decidit quedar-me a dinar amb els companys d'auditoria per conèixer-los una mica.

Durant el dinar s'han tractat més o menys temes banals però a raó d'un comentari d'en Fatih sobre la fermesa d'en Carod-Rovira (que continuin ferms, per dignitat!) li he preguntat què opina sobre el país.


Ha respost que bé, que no troba gaire diferència amb Alemanya. Serà que no el coneix en profunditat!?...(o que com a bons ciutadans no ens conformem amb un país mediocre)


Quant a política ha expressat el ridícul que creu que està fent el PP i lo negatiu que troba la intoxicació demàgoga que practica (de la qual ell n'ha resultat ser víctima, com explico més endavant).


Ha explicat de manera molt planera que no pot ser que a aquestes alçades vingui una gent superba a una comunitat, sigui Euskal Herria, Galiza o la nostra a imposar-nos l'espanyolitat. I ha fet esments als atacs recurrents que hem rebut al llarg del temps. M'ha semblat -i li he dit- una opinió d'allò més democràtica.


DE FORA HAN DE VENIR PER EXPLICAR-HO DE MANERA TAN SENZILLA I DIRECTA!?

Ha sigut curiós veure l'ampli espectre polític de la taula. En Fatih ha preguntat a qui votàvem. Ha fet ronda: el primer comensal no ho ha volgut dir. A la taula hi havia, l'incògnit; i votants de tots els partits majoritaris excepte els ecosociates (i el PP, presumiblement). La ronda s'ha aturat després de tornar-li a preguntar al que no volia pronunciar-se i hi ha hagut una mica de mofa referent a la gent que a les enquestes no diu a qui vota realment i que després vota al PP.

Quant al cony-d'estatut s'ha fet pal·lès que per culpa d'amistats seves de Madrid tenia malentès que el que es volia inicialment era deixar de contribuir a les arques de la corsària Ecspanya. Entre el convergent i jo li hem dit que a lo molt que s'aspirava era a poder comptar els diners que surten del Principat. Què més voldriem, oi? I ara res de tot plegat.


Quant al lleuger i silenciós pique de l'incògnit en dir-li, el convergent, que si no es pronunciava era perquè és al PP a qui vota...és trist haver-se d'avergonyir de la pròpia opció política, però té el dret de no dir-ho (prou pena té...).

Acabarà el PP per fer avorrir els seus votants de centre?

Jo penso que allò de que no es diu a qui es vota és absurd en un context de normalitat democràtica. Com és normal, per exemple, i malgrat em xoqui, veure en Carod encaixant-li la mà a en Trillo.

Tambè m'ha semblat molt reveladora la resposta de la sociata. Quan ha dit a qui votava ha dit -Al PSOE. Bé...PS-C.- Perquè comenci a veure la gent en quin sentit vota quan vota PS-C. En sentit mesell-sucursalista o, directament, tardo-espanyolista.

Tinc ganes de veure quin paper fan aquestes forces polítiques quan ja sigui inevitable parlar seriosament d'autodeterminació.

Gràcies, Fatih, per ensenyar-els-hi democràcia bàsica als companys auditors!

Salut!

2 Comments:

  • Això de la fermesa d'ERC és una enganyifa. Només és qüestió de temps. Tothom sap que acabaran donant suport a la merdeta d'estatut. Simplement juguen a allargar les coses perquè saben que diguin el que diguin continuaran en el govern a Catalunya.

    By Anonymous Anònim, at 16 de març, 2006 15:37  

  • Si, hi ha moltes coses criticables...

    Però com diria en Mas: -"Ves a fer-te militant d'ERC i fes-ho millor!"-.

    Ara cal mirar com plantegen el futur.

    ...I com el planteja la societat, que sembla que es llevi d'aquesta llarga migdiada a raó de tan enrenou.

    Què et sembla el següent article per començar?

    http://www.avui.cat/avui/diari/docs/edicio.php?pagina=http://www.avui.cat/avui/diari/06/mar/15/164979.htm

    O també ho trobes una mera enganyifa?

    Salut i a les misèries punyalades!

    By Blogger kapde, at 16 de març, 2006 20:01  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home