What is more, I am a Catalan.

divendres, de maig 25, 2007

Via subcontractista d'accés a la independència

Ja fa un temps vaig plantejar el que seria la "Via sionista d'accés a la independència". Avui plantejo una altra via de construcció nacional per als Països Catalans a partir de tècniques comercials i amb l'únic requisit polític previ de l'emancipació democràtica i pacífica del Principat de Catalunya.

Per motius de feina em moc en ambients força aliens al meu gust però que em donen l'oportunitat de conèixer com funcionen certes coses del món de l'empresa i del Sistema en general. Certs hàbits de la gestió empresarial es fan cada vegada més palesos en la manera de fer de certs partits polítics.

Així, darrerament hem vist com una de les pràctiques més habituals entre les empreses de serveis -la subcontractació- l'ha importat el PP en la seva pràctica política. Això és indicatiu de que certs polítics tenen una marcada afinitat amb les maneres de pensar que s'ensenyen a les escoles de negocis. Veiem com:
  • El PP Subcontracta la confecció de promeses electorals: grans premis de Fòrmula 1, construcció d'una universitat de medecina...
  • Subcontracta vàndals per que ataquin les seves seus de partit per tal de guanyar vots. Val a dir que els mitjans són molt discriminadors segons a qui van dirigides les agressions. Segueixen un criteri -com dir-ho...- "colonitzant".
  • Subcontracta els sistemes de seguretat del metro de la capital a empreses que, o bé són societats patrimonials per evadir fons públics (suposició), o bé no implanten les mesures de seguretat pertinents.
  • "Subcontracta" la justícia per fer neteja de l'espectre radioelèctric corresponent eliminant freqüències "pancatalanistes".
  • Subcontracta "yonkis" per fer d'anestesistes (segons una companya de feina xativina el cas Maeso és només la punta de l'iceberg de la situació de la sanitat valenciana).
Aquesta és bona:
  • "Subcontracta funcionaris al Corte Inglés". Si, si...! Aquesta és molt forta. La meva companya de feina explica que coneix funcionaris valencians a qui l'administració ja no pot pagar la nòmina i El Corte Inglés se'n fa càrrec. Suposo que això entra dins de la línia de negoci que la majoria de gent desconeix, que és l'activitat inversora, suportada amb la caixa obtinguda amb la venda de béns de consum.
Aquest extrem no el puc contrastar. El que no entenc és com no es denúncia una cosa així, tot i que t'hi vagi el sou. Si això és cert algú hauria de tenir una mica de dignitat i evidenciar-ho.

Reprenent el fil...: Així doncs, la via subcontractista d'accés a la independència consisteix en:

  • Aconseguir la independiencià del Principat de Catalunya.
Fa temps es venen fent propostes difuses sobre l'emancipació conjunta dels Països Catalans sense tenir en compte les diferents etapes que ha de cremar cada territori. Això dona carnassa als nostres enemics per tal de criminalitzar les aspiracions de la nostra nació. No ve a cas però trobo increïble que a aquestes alçades cap partit nacionalista hagi presentat un esborrany de les noves Constitucions Catalanes per aclarir tots els punts difusos que planteja el projecte de la (re)construcció nacional.

  • Aconseguir que la Generalitat Valenciana externalitzi tota la seva gestió.
Una manera seria "obrir-els-hi l'aixeta" a canvi d'establir un contracte marc per gestionar les institucions de manera que quedin conformats una Països Catalans almenys a nivell cultural, econòmic i administratiu. Total, la política està vist que no serveix de res! O almenys amb els polítics que tenim avui dia.

Per tant, podem intentar apostar per la gent emprenedora del país per tal d'avançar en la construcció d'un estat a part de l'ecspanyol, més solidari amb els seus ciutadans, sense súbdits, sense explotacions, sense centralismes ni uniformitzacions culturals.

Llavors només quedaria estudiar, amb temps, la manera d'establir contractes marc amb la resta de territoris que vulguin convergir en el nostre projecte.

Salutacions i subcontractació.

Subcontractació és democràcia!