What is more, I am a Catalan.

diumenge, de maig 20, 2007

El colonialisme "democràtic" es fa més evident que mai

A alguns els hi semblarà agosarada la idea de que som una colònia, encara. Amb l'adveniment de la democràcia i altres reformes ecspanyoles que racionen alguns dels drets que ens són propis, la situació de no agressió militar violenta, la limitació de les prohibicions explicites a canvi de constrenyiments legals, pot ser hi ha gent que no ho vegi. Al cap i a la fi les colònies americanes no es tractaven com a tal fins que varen deci

Però al cap i a la fi l'actual democràcia de baixa qualitat només fa que continuar sota un altre règim la situació d'ocupació militar iniciada segles enrere. Capitans generals, regents i altra mena de governants imposats des de la metròpoli s'han convertit, ara, en regidors en llistes municipals vinguts de municipis forans en què un recurs lliure es destina a la funció colonial a les províncies:

Militants del PP de Palència figuren d'alcaldables a Lleida

El PP incorpora a siete militantes de Castelló en la candidatura de un municipio de Girona

La situació fot riure de lo penosa que és. Persones que no coneixen la realitat del país ni de la vila o ciutat (ja no diguem l'idioma). Què han de significar per a la governabilitat municipal estrangers hostils a la realitat catalana? Si, si...el terme no és altre que COLONITZADORS.

Jo em pensava que ja ho havia llegit tot sobre nacionalisme català anticolonialista però les cròniques de Manuel de Pedrolo m'han obert encara més els ulls quant a la situació que viuen els nostres països i les seves gents.

Ja ha sortit la nova reedició de "Cròniques"

Es tracta d'articles de fa entre 15 i 20 anys on observem que la situació no ha canviat gaire. A part de rememorar episodis que jo havia oblidat o vist passar de llarg per causa de la meva tendra edat, descobreix comportaments sociològics i patològics de ciutadans i governants embriagats d'autoodi i espanyolisme. Un pensament avançat per l'època que consola en veure que ha amarat amples capes socials amb el pas del temps. Potser això ens fa estar més a prop de la fi de l'imperialisme ecspanyol a casa nostra.

Salutacions.

2 Comments:

  • interesant el teu blog, si tens un moment passa pel nostre
    http://telamamaria.blogspot.com, es troba a Reus Baix Camp
    irreverent, iconoclasta, ecléctic i llibertari

    gràcies per tot

    By Blogger Jobove - Reus, at 23 de maig, 2007 23:33  

  • Benvingudes sieu!

    Us afegiré al bloglines per seguir-vos des de Sants.

    Salutacions.

    By Blogger kapde, at 24 de maig, 2007 12:57  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home