What is more, I am a Catalan.

dimecres, de maig 16, 2007

Generació Bola de Drac

L'altre dia anava a l'autobus cap a la feina amb tota la colla d'estudiants de l'insitut on jo aní. En aquella època hi havia un ambient força català i una mica "alternatiu". Ara tot són "juanis" i rapers tipus "latino" profundament castellanitzats.

Em va cridar l'atenció sentir un ritme que escoltaven amb un mòbil. Vaig identificar-lo ràpidament com a procedent de Bola de drac Z (concretament la cançò del resum introductori de l'època Gohan-Videl).

Vaig pensar que seria una remescla que havia agafat la base per prefabricar un èxit a base de repeticions a la radio 40 ppales. Pensava que els xavals i xicotes no sabrien ni d'on provenia.

Però resulta que es tractava d'un muntatge que encara no he pogut investigar d'on ha sortit ja que tot just avui l'he descobert per casualitat al YouTube. Es tracta d'un rap que repassa quasi tota la historia de Bola de Drac. És original si més no.


La qüestió és que deu haver resultat una mena d'èxit viral d'aquest d'Internet com el recentment premiat "Amo a laura". Perquè té centenars de milers de visites.

La part que més m'agrada és la que diu :

"(...)Allarga't bastó
- y es que en castellano ralla
mola más en catalán
prefiero núvol kinton
el canvi de lloc instantani
al verlo me fipó-"

I és que aquesta va ser una de les grandeses d'aquella sèrie. A part de tots els grans moments que ens va fer passar va unir tot el jovent al voltant d'un referent en català de tal manera que sentir-lo en un altre idioma es feia estrany a la majoria.

Les televisions autonòmiques s'han marcat un gol amb Herois. Però el jovent i quitxalla està orfe de referents. En un post proper explicaré quin crec que hauria de ser aquest referent.

Per als sensibles, un tema mític que vaig redescobrir en la performance petarda d'Antiherois. Haguessiu hagut de veure tot el públic cantant al uníson. I és que realment som la generació Bola de Drac.



Salutacions.

6 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home