What is more, I am a Catalan.

dimecres, de juny 28, 2006

Que pari aquest mal vent de ponent

Coets i petards de joia han sonat pels voltants de les 11 de s'hora baixa per la desfeta d'un dels símbols més preuats de la seva nació inventada i imposada. A viam si aquests sàtrapes de l'imperi es fiquen l'orgull pel cul, els hi rebenta i els hi queden els collons penjats dels seves santes catedrals del futbol.

Vull que pari aquest mal vent de ponent, vull mirar al llevant, al de casa i al de més enllà; on els mals històrics no han esborrat les mostres de culura ancestral que, barrejades amb la contemporània, són símbol d'autoestima per lo propi i el combustible ideal per a cel·lebrar amb alegria les petites victòries; Encara que siguin en forma de derrota de l'enemic i malgrat segueixin bufant mals vents.

Dschinghis Khan - Moskau


També vull mirar al nord, on la societat és més rica, culta, justa i educada. Vull veure recuperada la grandesa d'un sistema educatiu que formi ciutadans lliures, com el de Finlàndia, que ens va arrabassar la Guerra Civil, on no hi hagi funcionaris-professors sinó que hi hagi mestres que transmetin els coneixements com ha sigut transmesa de generació en generació aquesta polka acapella finlandesa:

Loituma - Ievan Polkka (Ieva's Polka)


Bon vent!