What is more, I am a Catalan.

dimecres, de març 21, 2007

Salvar els mots dels bons homes

L'altre dia ens vam manifestar un bon grapat de persones a Besers (Besièrs, en Occità) per reclamar el reconeixement de la llengua Occitana (des de fa poc cooficial a tot el Principat de Catalunya) a l'Estat francès.

La gent que, com jo, cerquem les arrels i som solidaris amb els altres pobles del món ens acabem irremeiablement sentint agermanats amb el Poble occità en la seva lluita per la supervivència després del llarg genocidi, primer humà, i després cultural que han dut a terme les diferents castes opressores de la igualitària, fraternal i lliure France.


Vaig fer un fart de quilòmetres per trobar-me amb un amic i vaig trobar un bon grapat de catalans solidaris entre els quals altres coneguts que no sabia qui hi anaven. Un dia d'alegria i d'esperança per aquest poble germà amb qui compartim "veïnatge administratiu" a la Val d'Aran.

En tornar vaig trobar el motiu de perquè Besièrs en un article dels, per ara grandiloqüents, del Partit Republica Català: "Besiers: l'esperança occitana". Esfereïdor.

Ara cal esperar que les eleccions franceses propiciïn el canvi que permeti que un polític democràtic, per fi, agafi el testimoni dels nous càtars i faci justícia a la seva memòria retornant-els-hi la dignitat i els mots, silenciats al llarg dels segles.

Visca Occitània lliure!

2 Comments:

Publica un comentari a l'entrada

<< Home