What is more, I am a Catalan.

divendres, de març 30, 2007

Fa falta més criteri

I una gran dosi d'autocentrament nacional:

Comunicat de l'equip Criteri (www.e-criteri.cat)

L'equip Criteri, impulsor de la iniciativa "Per una televisió d'àmbit nacional" vol comunicar que la campanya ha assolit en només tres dies de funcionament més de 10.000 adhesions individuals, cosa que ha suposat l'enviament de més de 40.000 correus electrònics per denunciar l'imminent tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià.

Davant d'una resposta aclaparadora de la societat civil, que s'ha traduït en diferents iniciatives de denúncia contra aquesta situació, l'equip Criteri vol manifestar que:

1. En un panorama mundialitzador on ja fa anys que les fronteres no impedeixen el traspàs d'informació i cultura, és estricta censura impedir les emissions d'un canal de televisió arrelat des de fa anys.

2. El combat de la comunicació i la cultura és fonamental si es vol seguir essent un poble amb un perfil i identitat propis. L'espai català de comunicació és un dels pilars del manteniment de la cultura i el coneixement i una eina imprescindible per interpretar el món des d'una perspectiva pròpia.

3. Ja és conegut que la dreta espanyolista fa 300 anys que busca liquidar la personalitat pròpia del País Valencià i, per això, l'enfronta al Principat de Catalunya. Però no cal ser massa llestos per veure que l'anomenada esquerra espanyola té els mateixos objectius amb un tarannà diferent i encara més pervers.

4. Els polítics del Principat estan tenint una actitud poc digna i molt covarda en la defensa dels passos fets en la construcció nacional. ACPV ha fet passos importants per introduir elements de normalitat al País Valencià i no és just que aquells que es presenten en nom del catalanisme esdevinguin còmplices de la destrucció d'aquests avenços.

És per tot això que davant l'imminent tancament de la recepció de TV3 al País Valencià, fa una crida a plantar cara a aquest atac a la cultura i a la llibertat d'expressió, així com a fer evident la responsabilitat política no només dels causants directes d'aquesta situació (govern del PP al País Valencià, ministre espanyol d'Indústria i l'actual president de la Generalitat del Principat), sinó també d'aquells qui, amb la seva passivitat, permeten una de les vergonyes més grans efectuades mai al nostre país.

Equip Criteri

info@criteri.org

Països Catalans, 29 de març de 2007